Henkilökuva

Nettikoko-NS17.jpg

Olen Neea Similä, lähtöisin Liipolasta, josta olen Metsäkankaan ja Hollolan kautta ajautunut Kiveriöön.

Koulutukseltani olen alunperin mekatroniikkainsinööri (AMK) ja muutama vuosi sitten päivitin hieman osaamistani ja valmistuin YAMK insinööriksi 2018 loppu vuodesta. Aiheena oli tällä kertaa digitaaliset teknologiat. Olen töissä LAB-ammattikorkeakoulussa (ent. LAMK) TKI-asiantuntijana. TKI tarkoitta tutkimusta, kehitystä ja innovaatiota. Käytännössä olen projektipäällikkönä teknologia-alan projekteissa. Tällä hetkellä projektini liittyvät mekaniikan opetuksen digitalisointiin ja tekoälyn mahdollisuuksien löytämiseen eri toimialoilla.

Olen aktiivinen ihminen ja kiinnostunut monista asioista, mutta keskittymiskykyni riittää myös asioiden syvällisempään perehtymiseen. Lahden Seudun Insinöörit ry:n järjestöaktiivina olen huomannut, että asioita on usein mietittävä eri näkökulmista, eikä tyytyä vain ensimmäiseen johtopäätökseen. Lahden Seudun Insinöörien toiminnassa olen ollut mukana jo yli kymmenisen vuotta, ensin toimikuntien jäsenenä ja sitten hallituksessa. Viime vuodet olen ollut hallituksen varapuheenjohtajana. Valtakunnallisella tasolla olen ollut edustajana Insinööriliiton koulutus- ja elinkeinopoliittisessa valiokunnassa sekä usein edustajakokousedustajana.

Ay-toiminnan ja politiikkaan perehtymisen lisäksi vapaa-aikaa jää vielä kirjallisuudelle ja kulttuurille. Lukeminen on aina ollut lempiharrastukseni. Kirjojen suhteen en ole kovin nirso, jopa läksyjen lukeminen menettelee, mutta mieluiten luen historiallisia romaaneja ja kauhua. Arvostan suuresti Lahden kaupunginteatterin toimintaa ja käyn teatterissa paljon useammin kuin esimerkiksi elokuvissa. 

Sisukkuuttakin minulla riittää. Olin tammikuussa 2007 elämäni ensimmäisellä vaellusretkellä Kilimanjarolla ja selvisin huipulle, Gilman's Point 5685 m. SASK:n talkoomatka Dominikaaniseen tasavaltaan 2009 avarsi myös maailman katsomusta. Me tosiaan olemme esim. ay-toiminnassa paljon muita edellä.

 

Ansioluettelo